Windows 7 ile İlgili Pratik Bilgiler - bidiskop

En Son Yayınlar

19 Ocak 2012 Perşembe

Windows 7 ile İlgili Pratik Bilgiler


Windows 7 ile ilgili ilginç birkaç özellik ;
(Güncellendi!)




1- İnternet tarayınızın ne olduğunun önemi olmaksızın ctrl+tab  tuş kombinasyonu ile çoklu sekmeler arasında kolaylıkla geçiş yapabilirsiz

2- Windows 7 görev çubuğunu bilirsiniz. Pratik amaçlı olarak buralara progralarda sabitlemişliğiniz vardır. Örneğin word belgesinin kısayolu. Wordde çalışıyorsunuz bir word daha açıp başka şeyler yazmak istediniz. shift + sol tık ile kolaylıkla yeni boş bir word açabilirsiniz. Ve bunu tüm programlarda kullanabilirsiniz. Ancak bazı programlar iki kere açılmayabilir. Ya da açılması için programın ayarlar sekmesinden ayar yapmanız gerekebilir.

3- Projeksiyon bağlarken sorun yaşamayan yok gibidir. Dizüstü bilgisayarlarda kısayol olsa da hep neydi o (F1 mi F8 diye sorarız...) diye sorarız. Kısayolu windows tuşu+P akılda kalması daha kolay gibi.




4-Windows + yön tuşları   ile pencereleri sağa , sola, aşağıya , yukarıya ve görev çubuğuna taşıyabilirsiniz.

5- Bilgisayarınıza bol miktarda dosya akışı var ve devamlı birşeyler silip yüklüyorsunuz. Dosyaları silmek sizin için işkence haline mi geldi?

Masaüstündeki çöp kutusu simgesine sağa tıklıyorsunuz ve özellikler sekmesine giriyorsunuz.
Karsınıza çıkan penceredeki  "silme onay iletişim kutusunu göster" yanındaki tik işaretini kaldırıp "uygula" ve "tamam " diyoruz. Bu kadar.
Ama dikkatli olun artık harici bir harddisk ya da usb bellekteki sildiğiniz dosyalara bir daha ulaşamayabilirsiniz.
Devam edecek...
by bidi












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder