Filme Türkçe Ses Dosyası Nasıl Eklenir? (Türkçe Dublaj-3D filme dublaj) - bidiskop

En Son Yayınlar

22 Ağustos 2012 Çarşamba

Filme Türkçe Ses Dosyası Nasıl Eklenir? (Türkçe Dublaj-3D filme dublaj)



Televizyonlardan bu kadar bahsedince ister istemez film izlemek aklına geliyor insanın ancak filmleri alt yazı ile  izlemekten sıkıldıysanız ya da tercihen Türkçe seyretmek istiyorsanız bu yazı tam size göre...

İşlemin ayrıntılarına geçmeden önce kullanacağımız programı tanıyalım;
"mkvmerge GUI" adlı program bu amaçla kullanacağımız program. Programı google dan arama yoluyla elde edebilirsiniz. Ben programın v.3.2.0 sürümünü kullanıyor ve tanıtımı ona göre yapıyorum.

Program ücretsiz sunulmaktadır. Programı indirip kurunca masaüstünde yukarıdaki benzer bir sembolü olan program eklenecektir. Programı tıklayıp açtığınızda aşağıdaki gibi bir arayüzle karşılaşırsınız.
Programın üst kısmındaki "input" bölümünden  ses ekleyeceğiniz video dosyasını ve ses dosyalarını ekliyorsunuz sağdaki "add" butonuna basabilir ya da sürükle bırak yöntemi ile video ya da ses dosyalarını ekleyebilirsniz. Program bir çok videoyu destekliyor denemelerimde sadece flv dosyalarını açmadı. Ekleme işlemi tamamlanınca alttaki kutuda eklediğiniz parçalar görülür hale geliyor. Bölümlerin başındaki kutulardaki tik işaretini işaretleyip "start muxing" demek. Hepsi bu kadar. Bir de örnek video dosyası üzerinde görelim.

Bunu için ben Toy Story 3 adlı filmi seçtim. Öncelikle filmi bir yerlerden edinmiş olmalısınız, ses dosyasını da yine öyle. Aşağıda benim videom ve türkçe ses dosyam görülmektedir. Eğer türkçe ses dosyalarını nasıl bulacağınızı bilmiyorsanız buraya tıklayınız.

Güncelleme: Anlatım 3D videolarını içinde geçerlidir.
Yani sizler 3D filmlerinize de aynı yöntemle türkçe sesi ekleyebilirsiniz.


Önce videomu ekliyorum:


Dikkat ettiyseniz bir tane video ekledim ancak program 2 parça açtı. Bunlardan birincisi video ikincisi ise filmin İngilizce ses dosyası. Biz buraya bir  de Türkçe ses eklemek istiyoruz. 
Aynı şekilde Türçe ses dosyamı bulunduğu yerden sürükle bırak yöntemiyle( add butonu da kullanılabilir) bu dosyaların altına bırakıyorum. Parçalar şu şekilde görülüyor.



Birleştirme işlemi yapmadan önce küçük bir ayar yapalım. Bu ses dosylarının ne olduğunu televizyonumuzda ya da bilgisayarımızdaki videoplayer da  anlamak için bu parçalara  isim verebiliriz. Aksi takdirde otomatik 1,2,3... gibi parça isimleriyle isimlendirilecek ve bizde hangi parçanın Türkçe ses ya da İngilizce ses olduğunu anlamakta zorluk yaşayabiliriz. Bunu için "General Track Option" sekmesini kullacağız.
Yukarıdaki kutudan ilgili ses dosyasını seçmeliyiz bu halde alttaki "General Track Option" bölümü aktif olacaktır. Peki bu bölümde ne yapacağız.

Altta açılan " Track Name" bölümüne istediğimiz belirleyici bir ifade yazabiliriz. (Çoğu site buralara kendi reklamlarını yazar)
"Language" bölümünde ses dosyasının dilini seçiyoruz.

Burada ince bir ayrıntıya değinmek istiyorum.

Birleştirme işlemi yapınca aygıtımız önce videoyu açacak, ardından ikinci sırada görülen ses dosyasını yani İngilizce ses dosyasını açacak. Biz aygıtın ( tv ya da videoplayer...) ayarlar menüsünden Türkçe ses dosyasını seçebileceğiniz. Yani ilk sıradaki ses varsayılan olarak aygıtımız tarafından açılır. Eğer biz direk olarak filmin Türkçe ses ile başlamasını istiyorsak yukarıdaki resimde yeşil nokta ile işaretlediğim düğmelerle Türkçe ses dosyasını 2. sıraya (aslında ses dosyaları içinde 1. sıra olmuş oluyor) almamız gerekir.


Daha sonra "Output File" menüsünden birleştirilmiş dosyanın adını ve kaydedileceği yeri seçebiliriz.
Ardından "Start muxing" düğmesine basarak işlemin bitmesi bekleyeceğiz. Ama gözünüz kormasın program son derece hızlı çalışıyor. 700 MB'lık bir birleştirmeyi 30-40 sn de yapıyor. Dolayısıyla 2-3 GB lık filmler 3-5 dakika içinde Türkçe yapılabilir. Program her türlü video ve ses dosyalarını mkv olarak yeniden birleştiriyor, bu nedenle videoyu oynatacağınız aletin mkv dosyalarını açabilmesi lazım.


NOT: Videonuz ve eklediğiniz ses uyumlu olması için filminizin ve ses dosyanızın sunumu aynı olmalıdır. Ya da sunumların fps değerlerinin aynı olmasına dikkat etmelisiniz. Film sunumları hakkında bilgi almak için burayı tıklayabilir konu ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.  Buna rağmen uygun sunumlu veya fps değerli ses bulamadıysanız belki elle ayarlama işinizi görür. Yani;ses ve video arasında uyum sorunu varsa ses önce ya da sonra geliyorsa ve uygun sunumu da bulamamışsanız ne yapmalısınız:

1- Ses dosyalarının özelliklerini ayarladığınız "General Track Option"sekmesinin yanındaki "Format Specisic Option" menüsüne girmelisiniz.

2- Allta "delay in" isimli sekme göreceksiniz buraya gecikme değerlerini kendiniz yazmalısınız.

3-Buraya değerler milisaniye cinsinden girilir.

4- Ses filminizden önce geliyorsa, sesi ileriye almanız gerekir bunun için tahmini değerle , örneğin ses 1 sn geç olmalı diyorsanız buraya 1000 değerini girmelisiniz. (1sn=1000ms 'dir)

5- Ses geç geliyorsa yine tahmini değerinizin başına - işareti koymalısınız. Örneğin 1 sn daha erken olmalı diyorsanız -1000 değerini buraya yazmalısınız. Tabi bunu hangi sesin gecikmesini değiştirmek istiyorsak  onun bir üst kutudan seçili olduğu sırada yapıyoruz.

6- Filmi bu haliyli kaydedin.


Filmimi gomplayer da açıyorum klavyeden A harfine basınca diller görünüyor. ( Not ben Türkçeyi varsayılan ses yaparak filmi oluşturdum)

Filmimi USB bellek ile televizyonumun girişine bağlıyorum ; modele göre değişebilir ses ayarları ya da video oynatma ayarları menüsüne gittiğimde 1 ve 2 şeklinde iki ayrı ses dosyası görüyorum. 

Bazı modellerde yukarıda yazdığınız açıklamalar (Türkçe ses dosyası, İndilizce ses dosyası...) görülebilir...
Eğer hala sıkıntı yaşamaktaysanız videolu anlatımı izleyin.

                         

Keyifli seyirler...

124 yorum:

  1. oldukça açıklayıcı olmuş, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim. Umarım faydalı olmuşumdur.

    YanıtlaSil
  3. ses dosyasını nasıl elde edecegım soylermisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Ağıt;
      Bloguma hoşgeldin.
      Türkçe ses dosyasını çeşitli forumların ilgili bölümlerinde bulabilirsin. Tıpkı film sunumları seçermiş gibi ses dosyasının da hangi sunumla uyumlu olduğuna dikkat eder ve ona göre indirirsen çok basit bir şekilde Türkçe dublajı eklebilirsin. Eğer film sunumları hakkında bilgin yoksa http://bidiskop.blogspot.com/2012/02/internetteki-film-sunumlar.html
      başlıklı yazıma bir göz atmanı tavsiye ederim. Asıl sorun ses dosyalarını nasıl bulabileceğin ise filmleri nasıl buluyorsan öyle bulacaksın. Mesela torrent kullanıyorsan ordan, eD2k kullanıyorsan ordan ya da divxplanet.com dan...

      Sil
  4. ben hepsini analdım yapıyorum tek sorunum yabancı bir film var ve onu türkçeye ceviremiyorum yanı ses dosyasını nerden bulabilirim yada o yabancı filmim mi ses dosyasını bulmamam lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmleri nasıl be nereden elde ettiğini bilmediğinden bir yönlendirme yapamıyorum. Ben filmleri emule ile ediniyorum. Türkçe dosyalarına ihtiyaç duymam halinde www.divxplanet.com un forumunda türkçe ses dosyaları adında bir bölüm var oradan ediniyorum.

      Sil
  5. eyvallah kardeşim.0 hata ile ses dosyasını ekledim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe yaramasına sevindim.Keyifli Seyirler.

      Sil
    2. Teşekkürler...

      Sil
  6. okadar güzel anlatmışssınki çok teşekkür ederim ellerine emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Adsız;
      İşine yaramasına sevindim. (o)

      Sil
  7. üstad harika bir sunum olmuş, çok teşekkür ederim. indirdiğim 3D filmlere sayenizde türkçe dublaj ekledim. şimdi kızımla birlikte izleyebilirim..bydogan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba İbrahim,
      Öncelikle işine yaramasına sevindim. Zaten makaledeki yazıyı 3D filmlerde denememiştim, sayende artık 3D filmlere de aynı yöntemle Türkçe dublaj yapılabileceğini biliyorum.
      Kızına selamlar...Keyifli izlemeler... :-)

      Sil
    2. üstad bazı filmlerde farklı ses kaymaları oluyor. mesela 30.dakikaya kadar uyumlu, ondan sonra 5 saniye ses kayması oluyor. bunu nasıl düzeltebilirim. yardımcı olursan sevinirim.

      Sil
    3. arkadaşlara yardımcı olur diye umuyorum. arşivimde türkçe dublaj filmlerim vardı. bu program sayesinde filmin içinden türkçe sesi çıkarıp, bluray-1080p olarak indirdiğim filmlere türkçe dublaj ekledim. filmin orjinal sesini bozmadım, türkçe altyazıda ekledim. şimdi filmi iki dil seçeneği ile izleyebiliyorum...

      Sil
    4. Tekrar merhaba İbrahim;
      Bildiğim kadarıyla ses kaymasının tek sebebi olabilir. O da filmin fps değeri ile ses dosyanın fps değerinin tutması. Bu değerleri göz atmanı öneririm eğer öyleyse. Filmin sunumuna uyumlu ses dosyasını indir. Bulamazsan ses dosyanın fps değerini değiştirmen gerecek ama bu olay burada anlatılamayacak kadar uzun. İlerleyen günlerde bununla da ilgili yazı yazmaya çalışırım. (Yada kayma 5sn ise 2.5 saniye baştan önce ya da sonra başlatırsan belki daha izlenebilir olur film. Ama kayma giderek artıyorsa bu da sorunu çözmez.)

      Sil
    5. ilginize teşekkür ederim.

      Sil
  8. benim sorunum program cok guzel tr ses dosyasını yapıştırıyor ama normalde tv de orijinal halinde sorun olmadan çalışan dosya tr ses li açmaya çaliştıgımda "dosya geçersiz" hatası veriyorç sebebi ne olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Adsız;
      Muhtemelen sorun türkçe ses dosyasının formatından kaynaklanıyor. Televizyonun da o formatı okuyamıyor olabilir. Örneğin ses dosyası DTS formatında ise ve televizyonunda DTS desteği yoksa ses dosyası açılamaz. Ses dosyasının formatı kontrol edebilirsin. Televizyonunun özelliklerinden ses dosyasını destekleyip desteklemediğini anlayabilirsin. Anlayamadığın takdirde televizyonunun açık marka ve modelini yazarsan yardımcı olmaya çalışırım.Eğer televizyonunun desteklemediği bir ses dosyası kullanmışsan televizyonun desteklediği ses dosyalarını kullanman gerekecek. (Muhtemelen AC3 formatındaki sesleri rahatlıkla okuyacaktır.)

      Sil
  9. öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.Ama zaten tvnin ac3 çalıştırdıgını bildiğim için tr ses dosyalarını ac3 olarak yapıştırıyorum. Sorun şu ki tv nin desteklemediği ses dosyaları oldugunda video çalışıyor sadece "desteklenmeyen ses" uyarısı alıyorum. ama mkvmerge ile tr ses dosyalarını yapıştırdıgım dosya ise tvde "geçersiz dosya" olarak uyarı veriyor. şimdilik gilisoft video converter ile mkv dosyayı tekrar mkv ye çeviriyorum o şekilde açılıyor ama tabiki videoda kalite kaybı oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar merhaba Adsız;
      Anlatım mkvmerge v.3.2.0 için hazırlamıştım. Ben şu an lazım olduğunda v.6.1.0 kullanıyorum. Ama v.6.3.0 sürümü çıkmış.
      Ben olsam şunları denerdim:
      1- Farklı filmler için aynı sorun oluyor mu?
      Eğer aynı sorunla karşılaşıyorsan sorun ya programda ya da televizyonda.

      Televizyonun arayüzünü güncellemeyi deneyebilirsin. Bazı akıllı tv ler buna imkan sağlamaktadır.

      2- Farklı filmlerde sıkıntı yoksa program da sıkıntıdan söz edilebilir.

      Bu durumda programın güncel versiyonunu kullanabilirsin.

      Sil
  10. Hocam bende 3d orjinal film var birde düşük kalitede aynı filmin türkçe dublajı var bu programla 3d filme dublaj atabilirmiyim ses dosyası değil filmin kendisi mevcut

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Ibrahim doğan29 Mart 2013 23:28
      üstad harika bir sunum olmuş, çok teşekkür ederim. indirdiğim 3D filmlere sayenizde türkçe dublaj ekledim. şimdi kızımla birlikte izleyebilirim..bydogan"

      Emin olmamakla birlikte ibrahim bey 3D filme ekleme yapabildiğini belirtimiş denemeni tavsiye ederim. Ses dosyalarını bulmak için
      http://bidiskop.blogspot.com/2013/02/bir-filme-ait-turkce-ses-dosyas-nereden.html

      linkine göz atabilirsin.

      Sil
    2. TÜrkçe dublajı elindeki filmden de alabilirsin tabi. fps sayısı tutarsa kayma olmaz diye düşünüyorum.

      Sil
  11. Arkadaş mrb ses dosyasını video convert veya başka yerden mp3 biçiminde yada başka formatta eklesem nasıl olur ? tam açıklama yaparmısın ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Adsız,
      Video convert tabirinden birşey anlamadım. Ancak şunu diyebilirim ii mp3 aac ac3 dts formatındaki sesleri kolaylıkla ekleyebilirsi.

      Sil
    2. Total Video Converter... eyvallah saol.

      Sil
    3. Total video converter ses ve video dosyalarının kalitesini baya bi bozar açıkçası ben tavsiye etmiyorum. Ya da kullanmasını bilmiyorum diyelim.

      Sil
  12. arkadaşım teşekkürler benim sıkıntım parçalı filmlerde ses dosyasını nasıl ekleyeceğiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mkvmerge programında genel sekmesinde video ve sesi bölme bölümü mevcut seçeneklere uygun sekilde bölme yapabilirsin. Örneğin 2 saat lik filmin bütün ses dosyasını 1-1 şeklinde bölerek elindeki videolara ekleyebilirsin. Belki ufak ses senkronu yapman gerekebilir.

      Sil
  13. şimdiki tinki tıklıyorum açıklamısını yaptığınız bu proğram yok başka link varmı bu proğram için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linki google drive linki ile değiştirdim. Şimdi erişebiliyor olman gerekir.

      Sil
  14. çok saol kardeşim iyi günler....

    YanıtlaSil
  15. Kardeş ses dosyası yoksa diger sezonun ses dosyasıyla yapabilirmiyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer sezondan kastın bir diziye ait başka bölümlerse ses dosyaları aynı olamaz ki.
      Sonuçta başka bir bir bölüm. Yanlış anlamışsam kusura bakma.

      Sil
  16. Yok kardeş yanim Prison breakın 4.sezonun ses dosyasıda yok türkçe dublajıda ondan sordum
    bide kardeş bu ses dosyalarını nasıl yapıyorlar ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkçe dublaj her bölüm için ayrı olur doğal olarak bölüm başka çünkü. Ayrı ayrı bulmak gerek ses dosyalarını. Ancak bu dizilerin türkçe hali varsa türkçe dublaj için dosya aramaya gerek yok.
      Türkçe dublaja gelince onu da filmi yayınlayan firmalar film firmaları yada sinemada ise örneğin sinemaya geti,ren yayıncı kuruluş bununla ilgil stüdyolarla anlaşarak türkçe dublaj yaptırır.Daha sonra DVD leri çıkınca bizde alır türkçe izleriz ya da internet yayıldığında da bize gelmiş olur.

      Sil
  17. slm admin ben ses dosyasına ulaşamadım bir turlu yardımcı olursa sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://bidiskop.blogspot.com.tr/2013/02/bir-filme-ait-turkce-ses-dosyas-nereden.html


      linkte bir yazı var

      Sil
  18. admin verdigin linkinde dosya inmiyor daha dogrusu ulaşılmıyor linke
    http://bidiskop.blogspot.com.tr/2013/02/bir-filme-ait-turkce-ses-dosyas-nereden.html
    böyle bişi çıkıyor sayfa görüntülenmiyor yardımmm lütfen admin bu şekil yazı lar cıkıyor



    Adres anlaşılamadı

    Tarayıcı bu adresi nasıl açacağını bilmiyor, çünkü bu iletişim kuralı (ed2k) herhangi bir programla ilişkilendirilmemiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://divxplanet.com/ sitesinden üstten forum a (http://forum.divxplanet.com/) girin. Forumdan da ED2K MPEG4 Releases 2000+ bölümünün altında Öncelikli Duyuruların içinde bulunan Alt Odalar: Türkçe Ses Dosyaları foruma giriniz.
      Yanlız forumu kullanmak için siteye üye olmanız gerekli aksi halde linkler görülmeyebilir. Ayrıca sitede karşınıza geelcek linkler Ed2k linki bu sebple bilgisayarınıza emule gibi bir indirici kurmanız gerekecektir.

      Sil
  19. admin yardım edin nnnnnnn çok güzel filimlerim alt yazı onlar türçe düblaj yapmak istiyom
    ;(( ;(( ;((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Furkan;
      Dediğim gibi emule bilgisayarında yüklü olmadığından
      "Adres anlaşılamadı
      Tarayıcı bu adresi nasıl açacağını bilmiyor, çünkü bu iletişim kuralı (ed2k) herhangi bir programla ilişkilendirilmemiş."
      uyarısı alıyorsun .. Bunun için emule yüklemelisin. Emule nasıl bir programdır? Buradan inceleyebilirsin:
      http://bidiskop.blogspot.com.tr/2013/02/film-nasl-indirilir.html

      Sil
    2. slm admin herşey için teşekür ederim emege saygı yadıklarını bire bir yaptım Emule programı indirdim ama program dosyayı indirmiyor video anlatımlı linkin varsa linki verirsen çok sevinirim
      [-( [-( [-( [-( [-(

      Sil
    3. modemin portlarınıda açtım Emule porgramı için indirsin diye ;(( ;(( ;(( ;(( ;((

      Sil
    4. Programın indirmemesinin sebebi eklediğin dosyanın (yani indirmek istediğin video ya da ses dosyasının) kaynağının olmaması olabilir. Bu sebeple kaynak sıkıntısından kaynaklı indirme problemlerine yapacak bir şey yok. Emulenin düzgün çalışıp çalışmadığını deneme amaçlı siteden başka filmleri ekleyerek indirip indirmediğini test edebilirsin. Şayet onlar iniyorsa şu an indirmek istediğin dosyada kaynak yoktur

      Sil
    5. admin heşey için teşekür ederim ama ben yapamadım sesdoyasını farklı siterde indiriyom ama ekliyom uyum saglanmıyor ;(( ;(( ;(( ;((

      Sil
    6. Merhaba Furkan;
      Onlarca mesaj atmana gerek yoktu. İlk attığını anında gördüm ancak şimdi müsait olabildim.
      Gelelim soruna. Aslında yazıda ses ve videonun uyum sorunlarından bahsetmiştim. Yazının en sonundaki NOT bölümüne bir göz at.
      Temel olarak söyleyeceğim. İndirmiş olduğun ses ile filmin sunum grubunun aynı olması video-ses uyumsuzluğunu giderir. Sununmlar hakkında bilgi almak için http://bidiskop.blogspot.com.tr/2012/02/internetteki-film-sunumlar.html
      yazıma göz atabilirsin. Ancak ufak tefek uyumsuzluklar NOT da bahsettiğim yöntemlerle çözülebillir.
      Kolay gelsin.

      Sil
  20. admin söylediklerini bire bir yaptım verdigin linkte Emule kurdum inşallah becere bilirim aslında bitane mesaj yazmıştım nasıl oldıya bende anlmadım birdeen çogaldı teşekür etim heşey için bana yardımcı oldunuz için :) :) :) :)

    YanıtlaSil
  21. ÇOK SAĞOL KARDEŞ,ÇOK İŞİME YARADI......

    YanıtlaSil
  22. Kardesim tvye takili flas bellekdeki 3d filmin sesini turkce nsil yapabilirim bilgin varmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin sürümüne uygun ses dosyasını bulup bu makalede anlatıldığı gibi 3D filme ekleyeceksiniz. Daha önce yapan arkadaşlar olmuştu.
      ( Ibrahim doğan 29 Mart 2013 23:28 mesajına bakabilirsiniz)
      Yani anlatım 3D filmler içinde geçerli.

      Sil
  23. teşekkürler paylaştığınız bilgiler için.

    YanıtlaSil
  24. Öncelikle,her bilgi için teşekkürler,Allah razı olsun.Ses dosyasını bulamadığım filmlerin düşük kalitede olanlarını indirdim,türkçe ses dosyasını almak için.Filme ekledim ilk 15 dakika herşey yolunda gitti ama daha sonrasında ne filimden ne de konuşmalardan tık yok.Nasıl bir hata yapıyorum acaba? Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hüseyin;
      aklıma gelen olası sebepler şunlar:
      1-Ses dosyasının sağlam olduğundan emin ol.
      2-Filmin fps ile ses dosyasının fps değeri farklı ise başlarda tutan dublaj ilerleyen bölümlerde kayabilir.
      3- Filmde de sıkıntıdan bahsetmişsin belki de düzgün paketleyemiyorsundur ses ve videoyu ya da program herhangi bir hata veriyor olmalı.

      Sil
    2. Ben emekli öğretmenim,emekli olduktan sonra bunları öğrenmeye çalışıyorum.Yani sağlam bir alt yapım yok,artık deneme yanılmayla yapmaya çalışırım.Yukarda anlattığım konu benim hatam imiş.Şöyle ki düşük kalitedeki filmi parları olan bir siteden video download helper ile ilk parçasını indirmişim o yüzden belli bir süre işler iyi gitmiş.Ama bu işi öğrenmek istiyorum,sık sık sizi rahatsız ederim.Herşey için teşekkürler.

      Sil
  25. Öncelikle Merhaba,

    Ben 3d filme ses dosyası ekliyorum fakat videonun formatı değişiyor. Mkv formatlı video dosyası mk3d uzantılı oluyor. Ve bizim Lg televizyon oynatmıyor videoyu. Bunu nsıl uzantısını değiştirmeden ses dosyası ekleyebilirim, söyleyebilir misiniz?!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MErhaba Adsız;
      Daha öncelerden bazı arkadaşlar 3D filmlere sorunsuz ekleme yapabilmişlerdi.
      Be bahsettiğin gibi sorun bildirmediler.
      Senin sorunun ile ilgili aklıma ilk gelen televizyonun bu formatı oynatamadığını düşünüyorum.
      Videoyu bilgisayarda açarak düzgün çalışıp çalışmadığını kontral ediniz. Eğer sıkıntı olmadan film ve ses oynuyorsa (video 3d olduğundan yana yana ya da alt alta görülecektir videonuz)Televizyonun programını güncellemeyi deneyebilirsin.

      Sil
    2. İşin acı tarafı ben nasıl güncelleyeceğimi bilmiyorum. Dediğiniz gibi yaptım ancak laptopta oynayan video Tv'de oynamıyor. Peki uzantıyı tekrar .mkv yapılablir mi?

      Sil
    3. Hocam ilgilendiğiniz için gerçekten teşekkürler! Ben sorunu hallettim. Ses dosyasını yükledikten sonra en altta çıktı klasörünün sonundaki .mk3d uzantısını silip .mkv yapınca sorun çözülmüş oldu.

      Her şey için teşekkürler.

      Sil
    4. Sorunun çözülmeseine sevindim.
      Ayrıca geri bildirim için de teşekkür ederim.
      Aynı sorunla karşılaşacak olanlara da fayda sağladınızyz.

      Sil
    5. yukarı bak 720p bluray filminin türkçe ses dosyasını bulamadım
      yardım eder misiniz? nasıl bilmiyorum? çok acil yardımm

      Sil
    6. Google "türkçe ses dosyası" adı altında arama yaptığınızda çıkan forumlardan bakabilirsiniz.

      Sil
  26. Teşekkürler elinize sağlık

    YanıtlaSil
  27. çok teşekkür ederim, çok açıklayıcı bilgiler.

    YanıtlaSil
  28. Merhaba. Benim tv mkv acmadi ac3 e cevirdim gene goruntu var ses yoktu esn son mp3 e cevirdim bu sefer ses ing. Cikti. Pc de turkce cikan ses tv de ing. Cikiyo ve dil secenegide yok. Nasil yapacagim bilemiyorum. Yardim ederseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Elif;
      Öncelikle sorunu tam anlayamadım. mkv video formatı onu ac3 e çeviremezin. Sanırım filmin ses kodeği dts uzantılı bu sebeple tv açmadı. sende ses dosyasını çevirmşsin ac3. ancak ingilzce ses aldığını söylemişsin. sanırım film de iki ses var ve sen ingillizce olanb dts sesi ac3 e çevrmişsin. aynı şeyi türkçe ses dosyası için yamalısın. yanlış anlamamışsam...

      Sil
  29. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  30. :) evet anlamaya baslayinca soruyu yanlis yazdigimi gordum. Benim tv 3d filmi acti fakat sesi cikmadi. Dts ye ac3 falan gibi ceviriler yapmam gerektigi soylendi hepsini tek tek denedim en son mp3 formatina yani stereo oluyormus cevirdi. Ses cikti ama ingilizce turkce secenekte yok. Dun sizin yontemi izleyerek yapmaya calistim dil bolumunde 4 secenek var ama sadece ing. Olan aciliyo digerlerinin sesi cikmiyo...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birleştirme işlemi yapınca aygıtımız önce videoyu açacak, ardından ikinci sırada görülen ses dosyasını yani İngilizce ses dosyasını açacak. Biz aygıtın ( tv ya da videoplayer...) ayarlar menüsünden Türkçe ses dosyasını seçebileceğiniz. Yani ilk sıradaki ses varsayılan olarak aygıtımız tarafından açılır. Eğer biz direk olarak filmin Türkçe ses ile başlamasını istiyorsak yukarıdaki resimde yeşil nokta ile işaretlediğim düğmelerle Türkçe ses dosyasını 2. sıraya (aslında ses dosyaları içinde 1. sıra olmuş oluyor) almamız gerekir.

      Kısacası türkçe ses dosyasını en üste alarak filmi kaydetmeyi deneyeblirsin

      Sil
  31. Yanıtlar
    1. Mkvtoolnix adıyla google dan bulup indirebilirsiniz

      Sil
    2. Mkvtoolnix adıyla google dan bulup indirebilirsiniz

      Sil
  32. Yaaa Bu Ses Dosyalarını Nerden Bulacagız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mutlu;
      Ses dosyalarını googledan arama yoluyla forumlardan bulabilirsin

      Sil
  33. Jurassic Park 1993 1080p H264 AAC 5 1 3D (HSBS) Bluray RealGoneKid BennuRG ses dosyasını ve sölediğiniz programı nasıl indirebilirim acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar;
      Ses dosyasını googledan forumlardan arayarak bulmayı deneyebilirsniz.ya da http://bidiskop.blogspot.com.tr/2013/02/bir-filme-ait-turkce-ses-dosyas-nereden.html buraya göz atabilirsniz. Programa gelince onuda google dan indirebileceğiniz gibi yazıda belirtilen buradan indirebilirsniz yazılı yere tıklayarak da indirebilirsiniz.

      bu arada fps değeri tutar mı bilmem ama http://forum.altyazi.org/index.php?showtopic=186009&hl=jurassic+park burda da ses dosyası var

      Sil
  34. Hocam ben 5.1 dosya indirmişim DTS formatlı ama 2.1 halletti bunu nasıl 5.1e uyarlı yapcaz? Bide mkv yapıyor bu pogram ben şey istiyorum windows media playerde açsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HA birde benim film 2saat 40dakka fps kırpılması olmuş sanırsam dublajı 3saat 6 dakika nasıl uyumlu yaparım?

      Sil
    2. şimdi baktım film 2.49.37 imiş dublajı indirdiğim yer ise film 3.06 diyorlar. Yukardaki gibi 1sn gecikmeli yapsam sıkıntı olur sanıyorum 0.5 falan olsa... Neyse teşekkürler yine çözemessem buraya bakarım :) Cevap yazarsanız diye falan

      Sil
  35. Merhabalar Ahmet Bey;
    Öncelikle bloguma yazılan yazılara elimden geldiğince cevap yazmaya çalışıyorum. :))
    Sorunlarınıza gelince ;

    1- Film ile ses dosyası uyumsuzluğu fps ayarı ile gidermek zor. Kırpma yöntemi de çok zor. Kırpsanız da bu sefer video ve ses denk gelmeyecek. İleri profesyonel programlara ihtiyacımız olacak. En mantıklısı filmin sunumu ile uyumlu ses dosyasını bulmak. Bunun için http://bidiskop.blogspot.com.tr/2012/02/internetteki-film-sunumlar.html yazımdan film sunumları hakkında bilgi alailirsiniz.

    2- DTS ses kendi kendine 2.1 stereo sese dönüşmez. Programdaki ses ayarını değiştirmiş olabilirsiniz. Orayı kontrol edin bi ses dosyasının formatını değiştirmeyen seçeneği seçtiğinize emin olun.

    3- Media player mkv desteğinin olmaması windowsun ayıbı bence. Bence GOM player ile tüm sorunları aşabilirsiniz.
    Ek olarak k-lite codec pack ile media playerın tüm video ve ses dosyalarını açmasını sağlayabilirsiniz.

    İyi çalışmalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun hocam 1 saati geçiktirmekle uğraşıyorum denk getirmeye ama olmuyor.. Elimde sony vegas pro vardı ordan çok rahat yapıyordum ancak onun renderi ayrı dert bide şuan inik değil.. buna uygun ses dosyasını bulamam sonuçta kırpılmış film AKK den gitmesin diye tekrardan indirmekte istemedim ama galiba türkçe dublajlı tekrardan indirmek daha kârlı kurtarıcak gibi.

      Sil
  36. Salam Men Azeriyem bidi skop Qardasim Bir Film Var Onu Turkce Dublaj Ede Bilmirem Xais Elesem O Filmi AZERI Qardasincun Turkce Dublaj Edersen.Elesen Cox Minnattar Olaram! (Babek Memmedov)

    YanıtlaSil
  37. Filmin Adi KURALSIZdi UYUMSUZ Adli Filmin 2ci Seriasi Yqinki Bilirsiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Babek;
      Lütfen http://bidiskop.blogspot.com.tr/2012/01/altyazl-film-izlemekten-skldnz-ve-artk.html adresindeki videoyu izle anlamadığın yerleri tekrar sor.
      iyi günler...

      Sil
  38. Çok işime yaradı. Eyvallah arkadaşım..

    YanıtlaSil
  39. merhaba ben tut dizisini izlemek istiyorum fakat yabancı türkçe altyazı olarak yayın yapmakta. bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim . Yukarıdaki yorumları okudum çok bişey anlayamadım kafam dalgın biraz , bunu bana yapacak kişi çıkarmı çok rica ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle geç dönüş için özür dilerim.
      Biraz yoğundum.
      Bahsettiğiniz dizi için öncelikle filmin ses dosyasına ulaşmalısınnız. Ses dosyasını bulunca gerisi kolay. Ancak ses dosyasını elinizdeki filme yani sunuma uygun bulmalısınız. Ses dosyasını bulduktan sonra yapamadığınız noktalarda tekrar yardımcı olurum.

      Sil
  40. SORUN DEĞİL ESTAĞFİRULLAH PEKİ O FİLMİN SES DOSYASININ UYUMLUSUNU NASIL BULUCAM? RİCA ETSEM EN AZINDAN SİZE ULAŞABİLCEĞİM FACENİZ FALAN VARSA ORDAN BULDUKLARIMI ATSAM SİZE BU ŞEKİLDE ANLAMAM ZOR OLCAK SANIRIM .. ÇİÇEK AJBAR YAZSANIZ ÇIKARIM FACEBOOKTA.. MESAJ ATIN ORDAN KONUŞALIM MÜMKÜNSE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar merhaba,
      http://bidiskop.blogspot.com.tr/2013/02/bir-filme-ait-turkce-ses-dosyas-nereden.html
      Adresinden ses dosyalarının nasıl bulunduğuna göz atabilirsiniz.
      Google ilgili filmin ses dosyası yada türkçe ses dosyası yazarak arama yaparsanız birçok siteye ulaşabilirsiniz.

      Sil
  41. adamsınız ya.. Geçende burdan öğrenmiştim bi kaçta soru sormuştum çok güzel program, şimdi formattan sonra programlar gidince tabi ismini unutmuştum siz olmasanız bulamayacağım :)

    YanıtlaSil
  42. bakugan sen yapabilmişsin rica etsem bana yardımcı olurmusun ? ben yapamadım :(

    YanıtlaSil
  43. hiç bişeyi yapamadım malesef programı kullanamadım ve ses dosyasını bulamadım tut dizisinin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Çiçek
      Ses dosyasını google dan araman gerek.
      Diğer sorınununa gelince programın neresini kullanmadığını yazmamışsın
      O yüzden yardımcı olamıyorum...

      Sil
    2. Merhabalar Çiçek
      Ses dosyasını google dan araman gerek.
      Diğer sorınununa gelince programın neresini kullanmadığını yazmamışsın
      O yüzden yardımcı olamıyorum...

      Sil
  44. burayla pek alakalı olmayabilir ama rica etsem bilen varsa, bir dizideki konuşmaları liste halinde nasıl indirebilirim? yardımcı olabilecek varmı acaba...?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alt yazı dosyasını not defteri uygulaması ile açarsan konuşmaları koyalabilirsin.

      Sil
  45. Teşekkürler. Makaleniz çok yardımcı oldu

    YanıtlaSil
  46. Merhabalar hocam açık söylim burayı yeni keşfettim ve çok güzel sunumlar hazırlamışsın. Sayende ses ve altyazı ekleyip çıkarabiliyorum sorunsuz bir şekilde ama türkçe ses bulma sıkıntım var. DCRG den ses falan indiremiyorum aynı şekilde altyazı.org dan herhalde vip üye falan olmak gerekiyor. TRAUDİO var o güzel fakat arşivi pek dolu değil ben özellikle diziler için indirdiğimden sıkıntı oluyor. Bana başka alternatif siteler varsa önerebilirmisin. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle benim sürekli olarak takip ettiğim bir türkçe ses dosyası paylaşan sitem yok. Ancak google da illaki bir sorum çıkar.

      Sil
  47. Bu sistem nostaljik hintçe filmleri de türkçe dublaja çeviririmı acil yanıt bekliyorum hintçe filmleri nasıl türkçe olarak izleye bilirim bu konuda lütfen yardım edin bilgilerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer elimizde bahsettiğiniz hint filminin türkçe ses dosyası varsa bu yazıda anlatılanları uygulayabilirsiniz

      Sil
  48. Cok fazla eksiklik var anlatımda
    Elimizde aynı flmin hem eng hem de TR si var

    Video ve sesleri birbirinden ayırabiliyorum
    ing Video fps 23,976 ve süresi 01:49:51:
    Tr sesli 360p video fps 25,000 ve süresi 01:45:19
    Dolayısıyla senkron tutmuyor..
    İşte asıl önemli olan FPS değerlerini tam tutturmakdır
    2 video arasındaki bu FPS farkını tahminle bulmak çok zor.
    Aşılması gereken konu budur
    Ben bu soruya cevap ararken gördüm bu siteyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geri bildiirim için teşekkürler.Yazıda"Videonuz ve eklediğiniz ses uyumlu olması için filminizin ve ses dosyanızın sunumu aynı olmalıdır. " şeklinde yazarken aslında sunumdan kasıt kodek ve fps dir. Çünkü farklı sunumlar video kalitesi ve fps değeri ile bir birinden ayrılır. Yazıyı bu yönde de tekrar güncelliyorum...

      Sil
  49. faydalı bir paylaşım.
    tşk.ler...

    YanıtlaSil
  50. slmmm prgramı nerden indircem bulmadım ve ses dosyasını da bulamadım burdan indre biliyormuyuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linklerin zamanı geçmiş sanırım.Programı google da arama ile bulabilirsiniz.Ses dosyalarını da yine google dan ilgili siteler üzerinden indirebilirsiniz.Burada sadece işlemin nasıl yapılacağını anlatmaya çalıştım. Kolay gelsin.

      Sil
  51. http://www.dwforce.net bu siteden türkçe dublaj ses indirdim sizin dediğiniz gibi yaptım ama video sesi altyazı olarak algılıyo yardım eder misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz mantıksız bir olay yada brn yanlış anlıyorum.
      Ancak ekledğin ses dosyasını uzantısı gereği program ses olarak eklemesi gerekir.
      Tek aklıma gelen ses dosyasının uzantısını yanlışlıkla değiştirmiş olabilirsin. Yada ekledğin ses format özelliklerinden dosyayı ses dosyası olarak tanımlayamayı deneyebilirsin

      Sil
    2. hızlı geri dönüş yaptığıniçin teşekkürler artık altyazılı izliycez

      Sil
  52. merhaba,
    apocalypto filminin türkçe dublajını bulamadım yardımcı olabilirmisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bununla ilgili forumlara gözaltman gerekir :)

      Sil