Windows 7: Sık Karşılaşılan Sorunları Sorun Gidericilerle Çözme - bidiskop

En Son Yayınlar

29 Ocak 2012 Pazar

Windows 7: Sık Karşılaşılan Sorunları Sorun Gidericilerle Çözme

Kimse bilgisayarında sorun olsun istemez.
Bilgisayarlarımız kendi sorunları çözse iyi olmaz mıydı?

Denetim Masası'ndaki Sorun Giderme aracı, bilgisayarınızla ilgili ağ, donanım ve aygıtlar, web'i kullanma ve program uyumluluğu gibi genel sorunları otomatik olarak giderebilen birkaç sorun giderme programı içerir.

Sorun gidericiler tüm sorunları giderecek şekilde tasarlanmamıştır, ancak daha az zaman ve çaba harcamanızı sağladıkları için ilk önce denenmelerinde yarar vardır.


Sorun Giderme'yi açmak için Başlat düğmesini , Denetim Masası'nı ve ardından Sistem ve Güvenlik ilgili bölümlere tıklayarak sorunları çözmek için tıklayabiliriz.

Sorun gidericiler tüm sorunları çözmese de başlangıç için çok iyidir.

İşlem merkezinden "işlem merkezini aç "  tıklıyoruz.


Herhangi bir sorun olduğunda burada iletileri görüntülenir.

"Sorun giderme" tıklayarak giriyoruz.

Burada sorunları bulmama ve otomatik düzeltmeme yardımcı araçlar vardır.


Ağ ve internet sorunları , ses sorunları ve uyumluluk sorunları gibi yaygın problemleri kolaylıkla düzeltebilmektedir.

Ama bunun için sorun giderme merkezi ayarları açık olmalıdır.

Sorun giderme penceresindeki (2 numaralı resim) soldaki "ayarları değiştir" sekmesine tıklıyoruz.Ayarların resimlerde olduğu gibi  olmasını istiyoruz.

Ve ana pencerede de kutunun işaretli olmasını istiyoruz.



Sorun Giderme penceresinden soldaki "tümünü görüntüle" sekmesinden de tüm sorun konularına ve ulaşabiliriz. Hangi konuda sorun olduğunu düşünüyorsak o bölüme tıklayarak tanımlama yapabiliriz.




Sorun gidericiyi çalıştırdığınızda, sorunun giderilmeye çalışıldığı sırada size bazı sorular yöneltilebilir veya genel ayarlar sıfırlanabilir. Sorun giderici tarafından sorun giderilirse, sorun gidericiyi kapatabilirsiniz. Sorun giderilemezse, aradığınız yanıtı bulmak üzere çevrimiçi kaynaklara başvurmak için birkaç seçenek sunulur. Her iki durumda da her zaman yapılan değişikliklerin tam listesini görüntüleyebilirsiniz.


Not:


Sorun gidericide (Sorun giderme pencerisini açınca ) "Gelişmiş" bağlantısını tıklatır ve "Onarımları otomatik uygula" onay kutusunu temizlerseniz, herhangi bir sorun bulunduğunda sorun giderici aralarından seçim yapabileceğiniz bir düzeltme listesi görüntüler.

Bitti...
by bidi






Yazıda windows makalelerinden yararlanılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder