Xiaomi Mi Max 2 Cep Telefonu - bidiskop

En Son Yayınlar

15 Nisan 2018 Pazar

Xiaomi Mi Max 2 Cep Telefonu


Son yıllarda ülkemizde hızla yayılan bir marka xiaomi . ÇeÅŸitli kullanıcı grupları tarafından bir çok deÄŸiÅŸik modeli tercih ediliyor ve piyasada daha fazla yer bulmaya baÅŸlıyor. Genellikle internet siteleri aracılığıyla alınabilirken son aylarda çeÅŸitli teknoloji marketlerinde ve büyük market teknoloji bölümlerinde de satılmaya baÅŸlandı. Bu da xiaomi’nin müşteri memnuniyeti ve artan talebinin bir sonucu gibi.
Benim sizlere tanıtmak istediÄŸim model yaklaşık 1 aylık kullanıcı deneyimin olan XÄ°AOMÄ° MAX 2 modeli.
Ürünün genel özellikleri aşağıdaki gibi:
Ağırlık
211 g
Arttırılabilir Hafıza
256 GB'a kadar
Assisted GPS
Var
Bağlantı Hızı
42.2 Mbps
Bas KonuÅŸ
Yok (Yüklenebilir)
Bluetooth
Var
Boyutlar
174.1 mm x 88.7 mm x 7.6 mm
Çift Hatlı
Var ( Tek Ä°ÅŸlemcili )
Dahili Hafıza
64 GB
Dahili Modem
Var
Dokunmatik Ekran
Var
EDGE
Var
Ekran Boyutu
6,44”
Ekran Çözünürlüğü
1080 x 1920
Ekran Renk Çözünürlüğü
16 Milyon
Ekran Tipi
IPS LCD
E-mail DesteÄŸi
Var
Entegre FlaÅŸ
Var
Entegre Kamera
Var
Görüntülü Konuşma
Var ( Uygulama ile data kullanır )
Göz Taraması
Yok
GPS (Küresel Konumlama Sistemi)
Var
Hafıza Kartı Tipi
Micro SD
HandsFree (Eller Serbest)
Var
Ä°ÅŸlemci Kapasitesi
2,0 GHz Octa Core
İşletim Türü
Android
Java DesteÄŸi
Yok
Kamera Çözünürlüğü
12 MP
Kamera Zoom (Yakınlaştırma)
3x, Var
Klavye
Yok
Konuşma Süresi
Maksimum 57 Saat (3G ile)
MMS (Resimli Mesaj)
Var
Mobil Bağlantı Hızı
4.5G
MP3 Çalma
Var
NFC (Yakın Alan İletişimi)
Yok
Oyun
Yüklenebilir
Ön (Selfie) Kamera
5 MP
Parmak Ä°zi Okuyucu
Var
PC Senkronizasyonu
Var
Pil Gücü
5300 mAh
Pil Türü
Li-Ion
Push E-mail (Elektronik Posta)
Var
Radyo
Yok
RAM Kapasitesi
4 GB RAM
Resimli Telefon Defteri
Var
SAR (Özgül Soğurma Oranı) Değeri
1.22 W/kg (Baş) - 0.710 W/kg (Vücut)
Ses Kayıt
Var
Sesli Arama
Var
Sesli Video Kayıt
Var
Telefon Hafızası
Var
Telefon Rehberi Hafızası
Var
Telefon Tipi
Bar Tipi
TV Özelliği
3G Mobil TV
Video Kayıt
Var
Video Oynatma
Var
Vodafone Kampanyası
Yok
Wi-Fi
802.11 a/b/g/n/ac
Yüz Tanıma
Yok

Ä°lk olarak boyutu ele alırsak. Bunu aktarmanın en güzel yolu piyasada bir çok kullanıcının da bildiÄŸi baÅŸka modellerle karşılaÅŸtırması olacaktır. AÅŸağıda Mi max 2 ile Samsung’un J7 Prime’ı yan yana görülüyor.Ancak bizim için bu özelliklerden ziyade kullanıcı deneyimleri daha önemi diye düşüyorum.



Ön kasa görünüşleri benzediği için bu fotoğrafın sizlere iyi bir fikir vereceğini düşünüyorum. Büyük mü diye sorarsanız cevap evet. Peki bu durum kullanımı engelliyor mu? Tek el ile kullanım küçük elliler için biraz zor. Ancak tek elle kullanılabilir. Alışılabilir. Ya da tek el metodu ile acil anlarda sorun giderilebilir.
Büyük olan bir diÄŸer özelliÄŸi ise ekranı. 6,44”ekran gerçekten büyük. Özellikle video izleme, Office uygulmaları kullanma, gazete ve dergi okuma gibi alanlarda kullanıcıyı memnun edecektir.


Büyük olan bir diÄŸer özelliÄŸi 5300 mAh  lik depolama kapasitesine sahip pili. 

Peki bekleneni veriyor mu derseniz. Aşağıdaki 3 farklı batarya kullanım raporlarına göz atın derim:




Tabi bu fotoÄŸraflardaki verinin anlamlı olması için nasıl kullandığımın da bilinmesi gerekir. Şöyle bir karşılaÅŸtırma ile içinize su serpeyim. Daha önceki telefonum 3200mAh’lik bataryası vardı 2014 model bir cihaz.
Kullanım şartlarım şöyle:
 1-2 saat hot spot kullanımı, sürekli senkronizasyon olan 3 mail hesabı, 1-2 saat sosyal medya sörfleri, sabah ve akÅŸam yaklaşık 1saat müzik dinleme, gün içinde Google drive üzerinden sürekli dosya görme indirme yükleme kullanma, belki birkaç fotoÄŸraf çekimi, gün içinde sürekli pdf okuma, sürekli açık mobil internet.
Kullanım şartlarım aynı ancak eski telefonumu gün içinde mutlaka şarj ederdim. Çünkü beni eve ulaştırmayacağını bilirdim. Mi max 2 de ise durum farklı 2.gün akşamı şarjımı bitireyim de yarın tam şarjla çıkalım diyorum. Yani 2 gün rahat kullanıyorum. Bu da gayet yeterli veri diye düşünüyorum. Tabi şu da gerçek daha yoğun kullanıcıyı 1 günde ancak idare edebilir. Benim son ekran görüntümde de görüldüğü kullanım yoğunluğu düştüğünde 3 günü gördüm. Tabi bu süre biraz abartı oluyor.

Şarj konusunda hızlı şarj destekli cihaz devasa bataryasını 2saat gibi kısa sürede dolduruyor.

Parmak izi okuyucusu almadan önce ne kadar iyi olabilir ki,  kullanmam diye düşünmüştüm. Sebebi de Samsung Tab S2 tabletin parmak izi okuyuculu menü tuÅŸu idi. Bir tanır iki tanımaz. Açana kadar 10 sn geçerdi. Ancak max 2’de bu gibi bir düşünce aklıma hiç gelmedi. Sanki parmağımı koyacağımı önceden hissediyor gibi telefon. MuhteÅŸem tek kelime ile. Bir not olarak belirtmek isterim ki MIU denilen arayüz güncellemesinden sonra bir tık yavaÅŸladı ancak hala çok iyi seviyede. KeÅŸke baÅŸka marka telefonlarınkini de deneme ÅŸansım olsaydı bu verilerim daha anlamlı olurdu.

Gelelim kamera deneyimlerime öncelikle modeli tercih ederken önceliÄŸim kesinlikle kamera olmadı. Bu sebeple kamera için yorumum son derece tatminkar. Evet  bir amiral gemisi gibi deÄŸil oda bir gerçek. Ancak daha önceki 20,7 MP kameralı telefonumdan çok daha iyi fotoÄŸraf çektiÄŸini de belirtim.

Yine özelliklerinde görüldüğünde  aman kızılötesi verici kumanda ne iÅŸe yaracak dediÄŸim ilginç bir özellik var mi max 2’de. BaÅŸka model marka telefonlarda var mı bilmiyorum. Zaten doÄŸru düzgün kullanmadım ama son 1 haftada gördüğün her türlü kızılötesi alıcısı olan (kumanda ile kontrol ettiÄŸimiz cihazlar yani) tüm cihazları açıp kapayabiliyor. TV, ses sistemi, uydu reciever vb. Ve bu kumanda özelliÄŸinin desteklediÄŸi cihaz o kadar fazla ki bunu aygıtı eklemek istediÄŸinizde görüyorsunuz. Xiaomi evinizde tüm kumandaların yerine geçen bir alıcı ve uygulama koymuÅŸ telefona!


Telefonun ses düzeylerine gelecek oluşsak zil sesi seviyesi çok başarılı. Yine video-müzik uygulamalarında ses düzeyi çok iyi. Tek hoparlör ilave tiz ses veren kulaklık ahizesi ile stereo efekti yaratmaya çalışmış tasarımcılar. Ses kalitesi yeterli ancak süper denemez.

Telefonun kullanım konusunda son derece akıcı sıkıntı yok. Kamera gayet seri çekiyor. Hatta olayı abartıyor yanlışlıkla basılı tutunca çektiÄŸi fotoÄŸrafları silmek için baya zaman harcamanız gerekiyor. Ram miktarı yeterli. Depolama 64GB gayet yeterli (bunun 55GB’ıkullanıcıya sunuluyor) hatta birçok kullanıcıya fazla gelecektir.

Neden alınabilir?

  • Büyük ekran
  • Büyük batarya uzun kullanım süresi
  • Yeterli performans
  • SaÄŸlam kasa tasarımı

Neden alınmaz?

  • Yetersiz kamera
  • Yetersiz ses kalitesi
  • Büyük boyut


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder