Logitech H600 Wireless Kulaklık - bidiskop

En Son Yayınlar

9 Ocak 2013 Çarşamba

Logitech H600 Wireless Kulaklık

Bu yazımızda Logitech’in kablosuz kulaklık modellerinden biri olan H600’ü inceleyeceğiz. Öncelikle ürün 09/01/2013 tarihinde elime ulaştı. Kutu içeriğinde şunlar var;
1-Kulaklık
2- Nano alıcı
3- USB şarj kablosu
4-Kullanım kılavuzu

Ürünü kullanım kılavuzunda belirtildiği üzere 3 saat boyunca şarja takılı bıraktım. 

Bu sırada ürünü ve özelliklerini inceledim.

İlk göze çarpan nano alıcı. Nano alıcı 6 m civarında bir özgürlük sunuyor.

Kulaklık kendi içinde şarj edilebilir pil barındırıyor. Ancak Logitech ürünün pilinin uzun kullanım ömrü olduğunu vaat ediyor ve dışardan herhangi pil takma olayı yok.

Ürününün bir diğer önemli özelliği katlanabilir tasarım. Bu sayede çok az yer kaplayabiliyor. Eğer çantanız biraz genişçe ise dizüstü bilgisayarınızın çantasına sığacak büyüklüğe geliyor. Katlanmış halde avucunuza sığıyor.

Ürünün içinde barındığı sağ tarafına bağlı mikrofonu mevcut. Mikrofon katlanabilen tasarıma sahip. 

Ürünün kulaklıkları süngerden ve kulağı dışardan komple sarmıyor. Kulağınızı üstten kapatıyor. Kulağınız içinde kalmıyor.

Ardından ürünün kurulumuna geçtim. Kurulum için aslında bir şey yapmanıza gerek yok nano alıcıyı bilgisayarın herhangi bir USB çıkışına takmanız yeterli. Aygıt gerekli yüklemeleri otomatik olarak yapıyor ve kullanıma hazır hale getiriyor. Tak çalıştır özelliği.

Ürünü çalıştırdığınızda Windows otomatik olarak kulaklığı tanıyor ve kullanabilir hale getiriyor. Ancak ses yöneticinizinden varsayılan aygıt yapmanız gerekebilir.
Bunun için windows "ses" sembolüne sağa tıklayarak ses kontrollerini açıyoruz. "Kayıttan yürüt " sekmesinden aygıtı varsayılan aygıt haline getiriyoruz. Bunun için "Logitech Wireless Headset" yazan aygıta sağa tıklayıp "varsayılan yap" dememiz yeterli. Aşağıda bununla ilgili ekran alıntılarını görüyorsunuz.


Ürün üzerinde ses kontrol tuşları mevcut bu sayede direk olarak bilgisayarın ses düzeyine erişip sesi kontrol edebiliyorsunuz. Kontroller sağ kulaklığın mavi halkasının üst ve alt kısmındaki tuşlarla kontrol ediliyor.
Yine sağ kulaklıkta bulunan mikrofon açıp kapamaya yarayan bir tuş var. Yine mikrofonunuzuda varsayılan aygıt yapmanız gerekebilir.
Bu sefer yukarıda anlattığım gibi "kayıt" sekmesinden aygıtı varsayılan yapacağız.

Aynı yerde açıp kapama anahtarı var. Anahtar sürgülü.

Gelelim kulaklığın kullanıcı deneyimlerine;

Öncelikle ürününü en önemli özelliği kablosuz olması. Bu sayede kablo karmaşasından 6 m kadar kurtuluyorsunuz. Ancak 6 m’yi gözünüzde büyütmeyin. 6 m normal büyüklükte bir oda. Yani bir odada kullanabiliyorsunuz. Kulaklığınız kulağınızda mutfağa çay almaya gidemiyorsunuz. Ses kesilmeleri canınızı sıkıyor.
Gelelim ses kalitesine. Logitech’e ait G51 5+1 ses sitemi uzun süre kullanmaktayım. Dolayısıyla ses kalitesinin beni tatmin etmesini bekleyemezsiniz. Ses kalitesi piyasadaki 40-50 tl’lik kulaklıklar seviyesinde. Winamp ekolayzır ayarlarıyla oynayarak biraz düzeltebildim. Ürünün en önemli özelliğinin kablosuz olması olduğuna değinmiştim. Ses kalitesi konusunda sınıfta kalıyor.

Katlanabilen tasarım çok başarılı yukarıda bahsettiğim gibi avucunuza sığacak büyüklüğe geliyor. Ve nano alıcı saklama bölmesi sol kulaklıkta.

Sağ kulaklıktaki ses açıp kapama tuşları çok sert. Tık tık ses yapıyor. Bu esnada aygıt düşük tonda bir bip sesiyle tuşu kullandığınız belirtiyor. (Sesi kapadığınızda ya da sona getirdiğinizde bip sesi duyuyorsunuz.)

Mikrofon konumu gayet iyi sağ dudağınızın kıyısına denk geliyor.

Sağ kulaklıkta bulunan led aygıtla ilgili bir çok bilgiyi sunuyor.

Logitech forumlarını incelediğimde “ bir USB 3.0 çevresel aygıt takılı olan bir PC ile USB 2.0 2.4GHz kablosuz çevre aygıtı kullanırken, parazitlerinden kaynaklanan düzensiz çalışmayı karşılaşabilirsiniz.” Uyarısına gözüm takıldı.  
Karşılaştım da. USB 3.0 a takılı iken aygıt düzgün çalışmıyor. 2.0 çıkışlardan birine taktığımda hem kapsama alanı arttı. 
Önce bilgisayarınızın USB 3.0 çıkışına en uzak USB 2.0 çıkışını kullanmanızı istiyor. Bende bu deneme cızırtıları kesti. 
Ancak ilerleyen zamanlarda aygıtın girişim sorunun çözemediğim için aygıtı iade ettim.
Logitech girişimi önlemek için ara kablo kullanılabileceğini söylüyor. (Uzatma kablosuyla aygıtı diğer alıcılardan uzatma mantığı)
Sitede bunun için bir sipariş bölümü  mevcut ama bu derecede cızırtılarla karşılaşmayacaksınızdır. En azından bir ev kullanıcı olarak  ben karşılaşmadım.

Şarj konusuna gelince gayet ideal süresi. 2 gün değişken aralıklar rahatça kullanabildim. Ardından şarj ışığı yandı. Sık kullanımda rahatlıkla 1 gün kullanılabilir görülüyor.

Ürün daha çok internet ortamında görüşmeler yapma ve sesi kısmanız gereken durumlarda kullanılabilir gibi. 
Şarj kablosu bence ürünün en kalitesiz bölümü. Kablo soket çıkışları kırılmaya müsait görünüyor. Sık kullanıma uygunluğunu zaman gösterecek. 


Ürünün şarj zamanı - pil tam azaldığında sonuna kadar kullanıldığın da yani - 3 saat sürebiliyor.
Ürün Windows 8 de de çalışıyor. Deneyerek gördüm. 

Ürünün piyasa değeri 150 TL civarlarında. Fiyat göz önüne bulunduğunda makul seviyelerde. Ama sizler ses kalitesi ve kapsama alanı çok önemli ise, bir de fiyat sıkıntınız yoksa üst modellere yönelmeniz gerekir.


by bidi

Kaynaklar:

1-http://www.logitech.com/tr-tr/product/wireless-headset-h600?crid=36
2-http://forums.logitech.com/t5/forums/searchpage/tab/message?q=h600#message-list
3-http://logitech-en-emea.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/38032/section/troubleshoot/crid/407/lt_product_id/8391/tabs/1,3,2,5/cl/tr,tr

1 yorum: