Sony MDR-ZX600 Kulaklık İncelemesi - bidiskop

En Son Yayınlar

31 Ocak 2013 Perşembe

Sony MDR-ZX600 Kulaklık İncelemesi

Sony MDR-ZX600 Kulaklık İncelemesi ile karşınızdayız.  Ürün 3-4 gündür kullanıyorum. Kullanıcı deneyimlerime geçmeden önce ürünün bir kaç özelliğine bakalım.








Kulaklık dış malzemesi    : Alüminyum
Renk                              : Kırmızı, Mavi, Gri
Mıknatıs türü                  : Neodimyum
Sürücü boyutu                :40 mm
Kablo uzunluğu               : 1,2m 
Max ses giriş gücü          : 1000 mW(1W)
Ses gücü                         : 104 dB/mW
Frekans aralığı                 : 6 Hz - 25 000 Hz
Diyayram malzemesi        : Pet
Fiş                                  : Altın kaplamalı (T tip stereo)
Ağırlık                             : 170 gr


Ürünü elinize alınla ilk gözünüze çarpan değişik kablo tasarımı düz kablo tasarımı ile kablo dolaşmasına çözüm aramış Sony. Kablo rengi kulaklık tasarımı tamamlayıcı şekilde kırmızı-mavi ve beyaz renklerde seçilmiş. Kablo uzunluğu bilgisayara ya da taşınabilir müzik çalarınıza (ipod, telefon, mp3 çalar ...) bağlayarak rahatlıkla dinleyebileceğiniz standart bir uzunluk. Altın kaplamalı stereo fiş ses kaybını en aza indirmeyi amaçlayan yine Sony'de sık rastlanan bir tasarım.

Üstten kafayı saran bantlar deri benzeri  yumuşak süngerimsi dokulu kumaş ile kaplanmış ve son derece rahat bir tutuş sağlıyor. Kulaklık kulaklarını biraz sıkıyor gibi görünse de kulaklığı çıkarmanızı takip eden 20 - 30 sn içinde rahatlıyorsunuz. Uzun süreli kalıcı bir ağrı yapmıyor.

Kulaklıklar arkadan öne doğru 90 derece dönüyor. Buda kulaklığı kafanızdan boynunuza indirince yan döndürerek göğüsten dışarı doğru bir görüntü oluşumu engelliyor. Yatay olarak göğüse yapışıyor.Sony yazan kısımlar dışardan görünmeyecek şekilde (keşke tam tersi olsaydı. bence bu düşünülmemiş, aşağıdaki resimde görüldüğü gibi sağ sol uygun şekilde takıldığında döndürülen kulaklıkların içi dışa bakıyor, diğer tarafa dönüş yok) göğüs tarafınızda kılıyor.

Kulaklıklar yine deri benzeri yumuşak bir kumaşla kaplanmış. Kulağı tahriş etmeyen yapısı var. (En azından 2-3 gündür böyle bir şeyle karşılaşmadım.)

Gelelim teknik özelliklerin akustik olarak incelenmesine;

İnsan kulağı 20-20000 Hz frekanstaki ses titreşimlerini duyabilir. Ürün 6-25000 Hz aralığında ses üretebiliyor. Bu da ürünün hem tiz seslerde hemde bas seslerde güçlü sesler verebileceğini gösteriyor. Öyle de. Baslar doyurucu, tiz seviyesi yeterli.

1W'lık ses gücü ses seviyesinin yüksek seviyelerde olmasını sağılıyor. Son seste dinleyemiyorsunuz. Ses çok geliyor. Tabi bana öyle.

104 dB'lik maksimum ses düzeyi de kulağınıza hayli fazla. Tatmin olacaksınız.

Yaptığım ölçümlere göre 35 dB olan ortam gürültüsü 80-90 dB seviyesine ulaştığında eğer yarının üzerinde bir sesle dinliyorsanız dışarıdaki sesi duyamıyorsunuz. Buda gürültülü bir sokakta gezerken kullandığınızı düşünürsek dış sesleri zar zor duyabileceğiniz anlamına geliyor. Ses yalıtımı çok iyi olmasa da tatminkar düzeylerde. (Soundmeter nasıl bir program bakmak için tıklayın.)


Yeni ürün incelemelerinde görüşmek üzere...
by bidi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder