Büyük Boyutlu Filmleri Akıllı Televizyonlarda İzlemede Yaşanan Sıkıntı - bidiskop

En Son Yayınlar

27 Ağustos 2012 Pazartesi

Büyük Boyutlu Filmleri Akıllı Televizyonlarda İzlemede Yaşanan Sıkıntı

Bir önceki yazıda akıllı televizyonların bazı USB bellekleri okumadıklarından ve dolayısıyla film izlemede sorun yarattıklarından bahsetmiştik. Ve bu sorunun yeni nesil akıllı televizyonlarda olmadığını söylemiştim.
Bu yazıda ise küçük boyutlu filmlerde sıkıntısız çalışan USB bellekler ve akıllı televizyonlarımızda büyük boyutlu ( 4GB'dan büyük) filmlerde yaşadığı sıkıntının nasıl giderileceğini anlatacağım.
Ancak burada odak nokta filmin tek bir parçasının 4GB'dan büyük olması, USB belleğimizin FAT32 formatından dolayı bu dosyaları USB belleğimize kopyalamaya imkan vermemesi ve belleğin dolu uyarı vermesidir. (boş olduğu halde)
Yeni nesil akıllı televizyonlar NTFS formatındaki diskleri okuyabildiklerinden tek parçalık ve büyük boyutlu filmleri kolaylıkla disklerine kopyalabilir ve televizyonunuzda izleyebilirsiniz.
1.adımda anlatacağım çeviriyi yapmadan da diskleriniz formatını bilgisayarımın açılır penceresinde görebiliyorsanız. İki farklı formattaki aygıtı televizyonunuza bağlayıp televizyonuz da deneyip hangi formattaki diskleri okuduğunu ya da okumadığı önceden anlayabilirsiniz. 
Sonuna geri dönelim:

1.Öncelikle büyük boyutlu filmlerinizi (>4GB'dan) USB belleğine atarken aygıt dolu uyarı alıyorsanız ve televizyonunuz yeni nesilse (genellikle 2011-2012 modeller ) USB belleğinizi FAT32'den NTFS formatına getirip filmizin öyle USB ye atınız. 

Bir önceki yazıda NTFS'den FAT32'ye nasıl geçeceğinizi anlatmıştım. Ordaki anlatılanların aynısını yapıp sadece dosya sistemi bölümünden NTFS'yi seçip işlemi başlatacaksınız.
Eğer sorun halloldu ise şanslısınız demek ki akıllı televizyonunuz NTFS diskleri okuyabiliyor demektir.
2. Birinci adımı denediniz ancak televizyonunuz USB belleğinizi hiç okumadı ise;
Demek oluyor ki akıllı televizyonunuz NTFS formatında ki diskleri okuyamıyor dolayısıyla, USB belleğinizi (ya da diskinizi ) eski formatına ( FAT32)  geri çevirmelisiniz. 

3. İlk iki adımdan sonuç alamdınız. Televizyonunuzun NTFS'yi desteklemediğini sadece FAT32 diskleri ise okuduğunu anladınız. Ve filmizin büyük boyutlu kopyalama yapamıyorsunuz.

O halde şu aşamalardan birini uygulamalısınız:

a-Filmlerinizi edinirken 4GB'dan küçük boyutları tercih edebilirsiniz.
b-Filmleriniz illaki kaliteli sunumlardan izlemekte kararlı iseniz çok parçalı sunumları tercih ediniz. 
Örneğin  3GB + 3GB + 3GB lık 3 parçalı   filmler bulmaya çalışınız.
c-Büyük boyutlu filmizi kendiniz bölmeyi öğrenin.

Şimdi c aşamasındaki bölme işleminin ayrıntılarına değinelim:

Filmimizi kalitesinde kayıp olmadan bölmek için önceki yazılarımda kullandığım mkv merge programını kullanacağız.

Ücretsiz olan bu programı googledan kısa bir arama ile bulup kurunuz.

Programın ana ekranı geldiğinde buraya sürükle bırak ile ya da add butonu ile filmimizi ekliyoruz.Yine bu aşamada bölünmüş parçaların nereye kaydedileceğini en alttaki output sekmesinden ayarlıyoruz.

Ve buradan global sekmesine geçiyoruz.
Bu sekmede enable splitting yazısına tik koyup alttaki boyut bölümüne 3G yazıyoruz ve filmimizi 3GB'lık parçalara  bölmesini söylüyoruz programa. Ekran aşağıdaki gibi.Ardından da start muxing diyoruz.
İşlem bu kadar 5 dk sonra 10 GB'lık filminiz 3GB'lık parçalara ( 4 parça olacak tabi) bölünecek.
Bu parçaları kolaylıkla FAT32 formatındaki diskinize atıp filmizi izleyebilirsiniz.


11 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Mustili,
    Öncelikle senin sorunun burda anlatılan olay değil. Demişsin ya gece gece geldim. Anlaşılan gece okuduğundan anlamamışsın.Üzgünüm sorunun hakkında bilgim yok.

    YanıtlaSil
  3. Bayadir cozum ariyordum, ilac gibi geldi. Altyazilari da bu programla ayarladim. Cok tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.
      Her ne kadar yeni nesil televizyonlarımızda bu tip sorunlar yaşamasakta, yaşayanların faydalanmasına sevindim

      Sil
  4. teşekkürler kardeşim işime yaradı 9gb 3d filmi 2 ye bölüyorum umarım görüntü kaybı olmaz...usb belleğiö 8gb oldugu için direk içine atıp tv den seyretmem mümkün değildi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.
      Eğer görüntü ayarları ile oynamadınız ise kalite aynı kalacaktır.
      İyi seyirler...

      Sil
  5. PARÇALARA BÖLDÜM USB YE ATTIM TV YE TAKICA SES YOK...SANIRIM BÖLMEDEN KAYNAKLANDI...BAŞKA BİR YOLUNA BAKMAM GEREK...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Input sekmesindeki tüm parçaların seçili olduğundan emin olun.

      Sil
    2. Yada tv nin ses kodeginı cozelbildiginden emin olun. Parçaları bilgisayardan açtığınızda ses olup olmadığına bakın.

      Sil
  6. Mehaba benim samsung le32c530f1w tv var wd 1 tb hdd var usb tv ye takdığım zaman hdd nin adını tv de görüyorum ama içi (içinde mp4 mp3 ve fotoğraflar var)açılmıyor bazı form sitelerinde 1 tb desteklemiyor olabilir bölün gibi birşeyler yazıyordu bende 250 250 4 de böldüm ama işe yaramadı format ntfs bu sizin dediğiniz gibi fat32 olarak bimlendirsem içindekiler zarar görürmü ve işe yararmı olmassa sizin önereceğizin başka cözüm yolları varmı bir kodi denen cihazlar var hdmı ile tv yi andoid de çeviriyor ondaki usb kullanarak bu sorunu çözebilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hdd ye bir zarar gelmez ancak içindeki veriler varsa gider. Deneyebilir siniz.Yada eski bir Flash disk varsa onunla deneme yapabilirsiniz . Ntfs yapıp tv nin görüp görmediğini deneyin. Sonra fat 32 için aynı şeyi yapın bakalım neler olacak .

      Sil