Televizyon Teknlojileri-4 (LCD Televizyonlar) - bidiskop

En Son Yayınlar

10 Temmuz 2012 Salı

Televizyon Teknlojileri-4 (LCD Televizyonlar)


LCD teknoloji televizyonlardan önce hayatımıza bilgisayar ekranlarıyla girdi. CRT tüplü monitörlere göre daha ince olması, tercih sebebiydi. LCD teknolojisinde görüntü iki cam tabaka arasında sıkışmış olan sıvı kristallerden oluÅŸur. 

Görüntü kristallere arka aydınlatmada bir floresan lamba ile ışık yansıtılmaktadır. Bu floresan lamba sürekli görüntü elde etmek açık olduÄŸundan bu ekranlarda tam siyah renk elde edilemez. 

Bu da, siyah ve beyaz bölgeler arasındaki kontrast farkının belli bir seviyeyi aÅŸmamasına neden olur. 

Bu nedenle çok doÄŸal ve zengin renk sunamazlar. LCD televizyonlardaki arka sistemi  ile görüntü sinyalinden gelen renklerin yaklaşık %70-75'i ekrana yansıtılabilir.

LCD televizyonların en önemli artısı net ve parlak görüntü kalitesi sunmalarıdır. 

GeliÅŸmiÅŸ LCD TV teknolojilerinden biri olan IPS panel yapısı sayesinde geniÅŸ izleme açısı sunan ve daha gerçekçi renkler verebilen LCD TV'ler üretilmiÅŸtir. LCD TV'ler 80 bin saate yaklaÅŸan çalışma ömürleri ile plazmalara göre daha üzün süre kullanılabilirler. 

BulunduÄŸumuz mekanda küçük boyutlu bir televizyona ihtiyaç duyuyorsak LCD TV en uygun seçim olur. Yüksek çözünürlükte üretildiklerinden bilgisayar ekranı olarak  kullanılmaları çok uygundur. Ayrıca 3 cm'den daha ince LCD TV'ler de üretilebilmiÅŸtir.




by bidi





Bir sonraki yazı için buraya tıklayınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder