Televizyon Teknolojiler-5 (LED Televiyonlar) - bidiskop

En Son Yayınlar

11 Temmuz 2012 Çarşamba

Televizyon Teknolojiler-5 (LED Televiyonlar)


LED Teknolojisi, televizyon teknolojilerinde LCD televizyonların ulaÅŸtığı son nokta. Standart LCD televizyonlardan farklı olarak, ekranda görüntü oluÅŸtururken arka aydınlatma teknolojinde devrimsel yenilikler sunar. Teknoloji olarak LCD televizyonlarla hemen hemen aynı olan LED televizyonlarda sadece içerisinde kristal bulunan panellere gönderilen ışığın kaynağı farklıdır. 


LCD televizyonlarda bu kaynak ekran arkasında floresan lamba iken,LED televizyonlarda bu kaynak led ışık kaynaklarıdır. Ekrandaki görüntüyü oluÅŸturan her bir piksel için ışık, bu ledler aracılığıyla gönderilir. 

LED kullanımının en önemli avantajı gelen görüntü bilgisinde siyah olan bölgelerin ledlerin kapatılarak elde edilmesi böylelikle tam siyah görüntü elde etmede üstün baÅŸarısıdır. 


Böylece yüksek kontrast deÄŸerlerine ulaşılır. 


Arka aydınlatmada led kullanılması çok ince televizyonlar yapılamasını saÄŸlar. 

Standart LCD televizyonlarda renklerin gösterim oranı %70-75 arasında iken LED televizyonlarda bu oran %85’e ulaşır. Bu da daha canlı görüntüler elde edilmesini saÄŸlar. 

LED televizyonların bir diÄŸer avantajı az enerji tüketimidir. Işık kaynağı görüntüye göre ayarlandığın bu ciddi düzeylerde enerji tasarrufu saÄŸlar. 

DoÄŸrudan aydınlatma çok yüksek kontrast saÄŸlar. 

Kenardan aydınlatma ise çok ince tasarımlar yapabilmeyi mümkün kılar. Bu teknoloji maliyetleri düşürdüğü için LED fiyatlarını da uygun kılar. 

Her iki teknoloji de, görüntü kalitesinde belirgin artış, çok yüksek kontrast oranları ve yüksek enerji tasarrufu sağladığından caziptir.





2 yorum:

  1. Thіs іnfo is wоrth everyone's attention. When can I find out more?

    my blog ... ünlü oyunları

    YanıtlaSil
  2. Thiѕ infο is ωorth everyone's attention. When can I find out more?

    Here is my blog post ... ünlü oyunları

    YanıtlaSil